xboxarea.com: Kupno xboxa 360 - xboxarea.com

Skocz do zawartości

Forumowa czasówka Forzy 4.

Weź udział i Ty!

Zapisz się | Wyniki | Dyskusja
Obecny Event: Trasa: Infineon Raceway Long Course
Auto: 2009 Lotus Evora Type 124 Endurance Race Car
Termin nadsyłania czasów: 13.05.2012 23:59:59
Oficjalny serwer XboxArea.com
Przy współpracy z Heavy Burgers
Wstąp w nasze szeregi i zagwarantuj miejsce VIP.

Więcej szczegółów znajdziesz w tym temacie.
  • 2 stron +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Kupno xboxa 360

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   skinek 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 44
  • Rejestracja 17-luty 12
  • Lubię grać w:Bijatyki

Napisano 17 luty 2012 - 21:07

Witajcie, chcialbym zakupić poprzez allegro używanego xboxa 360, jako że jest ich multum na allegro to proszę was o pomoc w wyborze tego najlepszego :) Dodam, że w temacie konsol jestem zielony.
Oto moje wymagania:
- Musi być przerobiony tak żeby odczytywał mi kopie zapasowe gier.
- Fajnie by było jakby miał 2 pady bo nie widzi mi się później dodatkowo dokupywać a tak czy tak 2 są mi potrzebne :P
- Wyjście HDMI
- pełne okablowanie niezbędne do podłączenia do tv no i oczywiście zasilacz.
- miło by było jakby były do tego jakieś gry gratis, no ale nie jest to już niezbędne aczkolwiek byłbym niezmiernie zadowolony :)

Mam do wydania 500 zł (łącznie z przesyłką). Muszę się zmieścić w tej kwocie, w ostateczności mogę tylko minimalnie przekroczyć tą kwotę ale tylko troszeczkę.

I to by było na tyle czego wymagam , błagam Was - bardziej doświadczonych użytkowników o pomoc w wyborze. Totalnie się nie znam w tym temacie, nie wiem jaka wer. przeróbki jest najnowsza., jaka wer. xboxa będzie dobra itd. Wy się znacie na tym najlepiej i wiecie jaka konsola byłaby najlepsza dla mnie.
Proszę o podanie linków na allegro do aukcji z polecanymi przez was konsolami i małym uzasadnieniem dlaczego ta konsola jest warta kupna :)

Jeszcze jedno pytanko - czy jak skopiuję oryginał i zgram grę na pendrive'a lub płytę dvd to po wsadzeniu jej do konsoli ta gra zgrywa się na dysk twardy czy nie? Jeśli mam grę na dvd to muszę ją mieć ciągle w napędzie konsoli, czy jest ona zgrywana na dysk twardy i już później nie muszę ją wsadzać?
I jeszcze jedno, jak wygląda sprawa z padami bezprzewodowymi do xboxa? Jak się je łąduje?

WAŻNE: Xbox ma być przerobiony aby odczytywał kopie zapasowe gier , tzn. jeśli kupię grę to ją skopiuje i będę używał tylko kopię a oryginał sobie schowam aby mi się nie zniszczył. Nie mam zamiaru piracić!!

To by było na tyle, liczę na waszą pomoc. Pozdrawiam serdecznie :)

Użytkownik skinek edytował ten post 17 luty 2012 - 21:09

0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   xtomashx 

• Grupa Elite Bastards
  • Postów 5509
  • Rejestracja 16-czerwiec 09
  • Lubię grać w:Sportowe
  • GamerTag:xtomashx1986
  • GG:4325089

Napisano 17 luty 2012 - 21:26

Wyświetl postUżytkownik skinek dnia 17 luty 2012 - 21:07 napisał

WAŻNE: Xbox ma być przerobiony aby odczytywał kopie zapasowe gier , tzn. jeśli kupię grę to ją skopiuje i będę używał tylko kopię a oryginał sobie schowam aby mi się nie zniszczył. Nie mam zamiaru piracić!!

Dobre. Taki teraz mają tekst piraci ?
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   skinek 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 44
  • Rejestracja 17-luty 12

Napisano 17 luty 2012 - 21:31

Wyświetl postUżytkownik xtomashx dnia 17 luty 2012 - 21:26 napisał

Dobre. Taki teraz mają tekst piraci ?

Uzasadnij na jakiej podstawie oskarżasz mnie, że jestem piratem oraz kradnę cudze mienie. Jesteś pewny co do tych oskarżeń ? Tak, czy tak jeśli kupię nawet nie przerobionego xboxa to i tak go przerobię , w poście powyżej napisałem już w jakim celu, dlatego wolę kupić od razu przerobionego niż później dokładać dodatkowe pieniądze i bawić się w wysyłanie.

Użytkownik skinek edytował ten post 17 luty 2012 - 21:34

0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   miz18 pl 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 36
  • Rejestracja 29-wrzesień 10
  • Lubię grać w:FPP
  • GamerTag:miz18pl

Napisano 17 luty 2012 - 21:58

Za smucę Cie, jak można mieć kopię zapasową swojej oryginalnej gry to nie można przerabiać sprzętu (w tym przypadku konsoli) by takową kopie odważać. Jest to ścigane Artykułem 118 prawa autorskiego, grozi to grzywną i pozbawieniem wolności do lat 3.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   DJDIDO88 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 512
  • Rejestracja 29-styczeń 12
  • GamerTag:DJDIDO88

Napisano 17 luty 2012 - 22:09

Wyświetl postUżytkownik skinek dnia 17 luty 2012 - 21:07 napisał

hehe dobre... takiego tekstu jeszcze nie czytałem :haha:

Użytkownik DJDIDO88 edytował ten post 17 luty 2012 - 22:10

Dołączona grafika

DAJ PLUSIKA (+) NIE BĄDŹ ŻYŁA!
1

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   jaskier 

• Total Anal Dewastator
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1778
  • Rejestracja 25-listopad 09

Napisano 17 luty 2012 - 22:14

Wyświetl postUżytkownik miz18 pl dnia 17 luty 2012 - 21:58 napisał

Za smucę Cie, jak można mieć kopię zapasową swojej oryginalnej gry to nie można przerabiać sprzętu (w tym przypadku konsoli) by takową kopie odważać. Jest to ścigane Artykułem 118 prawa autorskiego, grozi to grzywną i pozbawieniem wolności do lat 3.

Na pewno? Z tego ,co wiem, to soft konsoli MS można samemu zmieniać i nie jest to w żadnym razie naruszeniem. Inaczej sprawa ma się z PS3, tam jest to w umowie licencyjnej zawarte bodajże.

Jeśli wgrasz tylko inny soft do konsoli (np.LT+3.0), to nie jest to piractwem Tomku. Aby gra działał z dysku ,to już trzeba ingerować w hardware, a to jest nielegalne (o ile się nie mylę), dlatego o tym pisał nie będę. Mając inny soft konsoli nie możesz grać w gry z dysku, tzn, możesz je zainstalować, ale płyta i tak musi być w napędzie.

Za 500zł możesz znaleźć najwyżej premiumke z dyskiem 60GB, ale nie wiem, czy znajdziesz z 2 padami. Lepiej trochę dołożyć i kupić np. elite z dyskiem 120/250GB i 2 padami.
Dołączona grafika Total Anal Dewastator Dołączona grafika
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   gnz090 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 1511
  • Rejestracja 14-styczeń 10

Napisano 17 luty 2012 - 22:24

skinek, weź się ogarnij człowieku...Poczytaj sobie najpier cokolwiek na temat Xboxa, to będziesz wiedzieć że do odpalenia "tzw" kopi zapasowych potrzebne jest przerobienie konsoli a to jest nielegalne i podchodzi pod piractwo, po drugie nie zrobisz kopii zapasowej oryginalnej gry tak aby działała na oryginalnej konsoli, więc pozostanie tobie ściągnąć z neta żeby poprawnie działała a to już jest piractwo. Poza tym to forum nie toleruje przerabianych konsol ani piractwa :) Tak więc udaj się na inne forum w sprawie porady.
1

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   wilqu83 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 1143
  • Rejestracja 26-luty 10
  • Lubię grać w:RPG
  • GG:1348112

Napisano 17 luty 2012 - 22:41

Coraz więcej osób chce mieć przerobioną konsolę by "chronić" swoje oryginały. Dziwne to jak cholera, bo jeśli kogoś stać na konsolę to przecież i na gry również. Jakbym miał swoją przerobić to by to nie miało sensu...
Dołączona grafika

Dołączona grafika
2

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   miz18 pl 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 36
  • Rejestracja 29-wrzesień 10
  • GamerTag:miz18pl

Napisano 17 luty 2012 - 23:07

jaskier może przytoczę treść artykułu 118 prawa autorskiego:
1. Kto wytwarza przedmioty przeznaczone do niedozwolonego usuwania lub obchodzenia technicznych zabezpieczeń przed odtwarzaniem, przegrywaniem lub zwielokrotnianiem utworu bądź też służące do nielegalnego odbioru nadawanych programów, przeznaczonych dla zamkniętego grona odbiorców, uzyskujących do nich dostęp po zapłaceniu wynagrodzenia usługodawcy, albo dokonuje obrotu takimi przedmiotami,podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 3.
2. Kto posiada, przechowuje lub wykorzystuje przedmioty, o których mowa w ust. 1, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
W skrócie mowa tu o omijaniu zabezpieczeń sprzętowych, soft też to tego się zalicza
0

#10 Użytkownik jest zalogowany   Medyk 

• Grupa Moderator
  • Postów 6883
  • Rejestracja 13-wrzesień 08
  • GamerTag:MEDYKYDEM
  • GG:11235501

Napisano 17 luty 2012 - 23:20

Przecież sam Microsoft wyraźnie stwierdził, że ingerowanie w hardware oraz software jest nielegalne i łamie regulamin Xbox Live. Za to lecą bany (np. ban na dysku, wtedy konsola nadaje się do wyrzucenia, bo nie czyta w ogóle dysku!).
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   jaskier 

• Total Anal Dewastator
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1778

Napisano 17 luty 2012 - 23:36

@miz18 pl, ok masz rację. Napisałem "o ile się nie mylę". Myliłem się w takim razie i przyznaję Ci rację.

@Medyk, ale z tym dyskiem, to nie jest prawda i tutaj mam 100% rację. Po którymś tam z kolei updatem, zostało wprowadzone coś takiego, ze nawet, jak dostaniesz bana .to dysk działa dalej. Poza tym, nawet wcześniej można było zdjąć blokadę dysku. Poza tym piszesz o naruszaniu regulaminu xbox live, a przecież to jest usługa,, która nie jest konieczna do grania, czyli co? Jeśli będę grał na piratach offline, to rozumiem, ze wg. twojego toku rozumowania jest to legalne, tak?
0

#12 Użytkownik jest zalogowany   Medyk 

• Grupa Moderator
  • Postów 6883

Napisano 18 luty 2012 - 01:53

Więc mogłem jeszcze dodać, że chodzi również o Xboxa - hardware. Zmienia to coś?

Zobacz sobie jak to wygląda w świetle prawa:
http://tech.wp.pl/ka...1df0a&_ticrsn=3
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   DJDIDO88 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 512
  • Rejestracja 29-styczeń 12
  • GamerTag:DJDIDO88

Napisano 18 luty 2012 - 11:40

a tak po za tym aby zrobić kopię zapasową gry na Xboxa to nie tak jak na PC że kopiujesz na dysk nagrywasz i masz. Musisz posiadać do tego sprzęt oraz wiedzę na ten temat. Dołóż 100 zł i masz Slimke 4 Gb nówka, pooglądaj na allegro. I powiem ci tak: nie opłaca się przerabiać i kombinować z konsolą. Kupisz oryginalną gierkę i masz lepszą frajdę. Znudzi ci się, zawsze możesz sobie wymienić na inną.

Medyk M$ już od dawna nie blokuje dostępu do dysku. Nawet nie pamiętam kiedy ktoś ostatnio w ogóle złapał bana. Teraz zazwyczaj blokują konta XBL.

Użytkownik DJDIDO88 edytował ten post 18 luty 2012 - 11:41

Dołączona grafika

DAJ PLUSIKA (+) NIE BĄDŹ ŻYŁA!
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   wilqu83 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 1143
  • Rejestracja 26-luty 10

Napisano 18 luty 2012 - 11:45

Zgadzam się z przedmówcą, tylko oryginały bez przeróbek, czy wyobrażacie sobie granie na pirackiej wersji wiedźmina?? Ja nie.
Dołączona grafika

Dołączona grafika
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   jaskier 

• Total Anal Dewastator
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 1778

Napisano 18 luty 2012 - 12:06

Wyświetl postUżytkownik wilqu83 dnia 18 luty 2012 - 11:45 napisał

czy wyobrażacie sobie granie na pirackiej wersji wiedźmina??

A co to wiedźmin to jakaś inna liga? Gra, jak gra, i czy piracisz tę grę, czy jakąś na xbl, to wychodzi na to samo. A to, że jest ona produktem polskim w moich oczach zupełnie nic nie zmienia.
0

#16 Użytkownik jest zalogowany   Medyk 

• Grupa Moderator
  • Postów 6883

Napisano 18 luty 2012 - 15:39

Przykład z dyskiem jest tylko przykładem ;)

Co do autora tematu: nie opłaca się przerabiać konsoli. Tym bardziej, ze teraz na Allegro gry kupisz za grosze. Wykładasz 200 zł i masz kilka gier, które starcza Ci na rok grania. Raz na rok wydajesz 200 zł, kupujesz kilka używanych gier i masz w co grac.
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   skinek 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 44
  • Rejestracja 17-luty 12

Napisano 18 luty 2012 - 17:26

Witajcie to znowu ja, zakupiłem konsole za 400 ziko , nie przerobiona, nie banowana na xbox live, 5 gier m.in. GTA IV , Splinter Cell Conviction, Skate, Smackdown vs Raw 2011, Dead or Alive xtreme 2, przewodowy pad, kabel do podlaczenia tv i monitora. Myślę, że nie będę żałował tego zakupu i konsola mi trochę posłuży :)
Więc nie pozostaje mi nic innego jak tylko przywitać się z wami wszystkimi, bo wygląda na to że zagoszczę u was na dłużej :)
Dzięki za wszystkie dotychczasowe porady, konsole kupiłem nie przerobioną i nie będę ją przerabiał za waszą poradą :)
Pozdrawiam .

@EDIT - nie chce tworzyć nowych postów więc napiszę tutaj kilka pytań skierowanych do was :)
1. Najbardziej na allegro opłaca się kupować używane gry, czy lepiej poszukać kogoś tutaj na forum zaufanego?
2. Ma ktoś może na zbyciu niepotrzebnego pada do xboxa? Jeśli tak to niech napisze na pw to się dogadamy.

Użytkownik skinek edytował ten post 18 luty 2012 - 17:40

0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   Terravitek 

• Grupa Moderator
  • Postów 3030
  • Rejestracja 26-październik 09
  • Lubię grać w:Sportowe

Napisano 18 luty 2012 - 17:43

Co do gier :
Ja często kupuje na allegro, ale też szukaj w sklepach internetowych, bo są dobre promocje. Trzeba znaleźć jednego zaufanego sprzedawce, i można łapać dobre tytuły za śmieszne pieniądze.
Dołączona grafika
Dołączona grafika
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   wilqu83 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 1143
  • Rejestracja 26-luty 10

Napisano 18 luty 2012 - 18:32

Witamy na pokładzie!!! Co do gier to zerknij na gametrade, tam można kupować wymieniać, zerknij na sklep gram , muve i wiele wiele innych, przecież jest jeszcze allegro. Co do zakupu to zrobiłeś dość dobry interes bo za takie pieniądze to warto było. Pozdrawiam
Dołączona grafika

Dołączona grafika
0

#20 Użytkownik jest zalogowany   Medyk 

• Grupa Moderator
  • Postów 6883

Napisano 18 luty 2012 - 18:42

Zerknij tutaj: