xboxarea.com: Coś małego, przenośnego i do grania - xboxarea.com

Skocz do zawartości

Ruszamy z kolejną zabawą!

KONKURS - Charakterna Krzyżówka
Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Coś małego, przenośnego i do grania

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Liara 

• CreepyChan
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 209
  • Rejestracja 22-luty 10
  • Lubię grać w:RPG

Napisano 27 styczeń 2012 - 16:42

Niedługo mam urodziny i ktoś mi chce zrobić prezent w granicach 500-1000 zł.
Nigdy nie miałam do czynienia z żadnym przenośnym sprzętem służącym do zabawy (bez skojarzeń :D) więc nie mam zielonego pojęcia z czym to się je, jakie ma możliwości i co warto kupić.

Zastanawiam się pomiędzy jakimś fajnym telefonem z androidem (np. Samsung Ace), a jakąś konsolą w stylu PSP.

To pierwsze, poza telefonem, ma pełno fajnych aplikacji, ale te gry są chyba niskiej jakości. Największym plusem jest ich dostępność i cena.

PSP nigdy nie miałam w rękach więc nawet nie wiem jakie gry można na tym zainstalować. No ale tu chyba gry trzeba kupować i są dość drogie.

Co byście mi polecili? Może jeszcze jakaś inna opcja wchodzi w grę?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   ForAce 

• Grupa Administrator
  • Postów 6307
  • Rejestracja 16-lipiec 09
  • GamerTag:For4ce

Napisano 27 styczeń 2012 - 16:47

Jeśli szukasz telefonu za 1000zł i do grania to może być ciężko z dobrymi grami. Jak wiadomo gry ala Angry Birds są dobre na 5 minut, a nie do posiedzenia w drodze gdzieś tam. ;)

Ja mam PSP i leży teraz i się kurzy. ;) Jest kilka gier godnych uwagi, ale niestety na dłuższą metę to gdzieś Sony się zgubiło z tą konsolką. Jedynym plusem jest możliwość odpalenia gier z Play Station. ;) No i emulatory GBA, SNES itp. Jak wyjdzie Vita to gry jeszcze pójdą w dół. A można dorwać większe hity już za kilkadziesiąt złoty.

Aktualnie jakbym grał to 3DS. ;)

Ogółem to nie wiem jaki typ gier Ci odpowiada. :)
Dołączona grafika

And only dark will remain...
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Liara 

• CreepyChan
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 209
  • Rejestracja 22-luty 10

Napisano 27 styczeń 2012 - 16:59

Średnio znam gry nintendo, ale myśle, że takie Mario mogłoby być fajną odskocznią od kolejnej strzelanki czy RPGa - na tego 3DSa jest duży wybór gier? Pamiętam, że nintendo dawno temu miało kłopoty z różnorodnością.
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   prObie 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 367
  • Rejestracja 22-sierpień 10
  • Lubię grać w:Muzyczne
  • GamerTag:prObie pl

Napisano 27 styczeń 2012 - 17:05

Warto zastanowić się jakich gier szukasz. Czy raczej wolisz nowości na rynku z ładną grafiką (PSP) czy raczej szukasz tytułów starszych i mniej ładnych ale potrafiących zatrzymać przy sobie kilkadziesiąt/kilkaset godzin (Nintendo DS).
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Liara 

• CreepyChan
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 209
  • Rejestracja 22-luty 10

Napisano 27 styczeń 2012 - 17:10

Wyświetl postUżytkownik prObie dnia 27 styczeń 2012 - 17:05 napisał

Warto zastanowić się jakich gier szukasz. Czy raczej wolisz nowości na rynku z ładną grafiką (PSP) czy raczej szukasz tytułów starszych i mniej ładnych ale potrafiących zatrzymać przy sobie kilkadziesiąt/kilkaset godzin (Nintendo DS).

A te ładne gry już nie są tak fajne jak te stare z Nintendo DS?
No w sumie starsze tytuły faktycznie mogą być dużo ciekawsze. Musiałabym się najpierw rozejrzeć jakie gry można na to kupić. No dobra a jaka jest różnica pomiędzy DS a 3DS?
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Sarkon 

• Grupa Administrator
  • Postów 4078
  • Rejestracja 12-wrzesień 08
  • GamerTag:SarkonPL
  • GG:2816488

Napisano 27 styczeń 2012 - 18:53

Liara nawet nie myśl o PSP. Jest to wtórny bubel który korzysta z portów z PSone i PS2. Niestety wszystkie te gry ,,gdzieś widzieliśmy".

Jakbym miał wybierać to Nintendo DS lub 3DS. Dlaczego? Bo gier jest od groma a i zróżnicowanie miażdzy. Fakt, grafika nie należy do najlepszych atutów tej konsoli, jednakże grywalnością niszczy system:)

Jeżeli lubisz gry typu RPG, jrpg, platformówki i gry które próbują rozruszać mózg to bierz DS/3DS bez zastanowienia.

Konsola Nintendo DS/NDS/Slim to ta sama konsola tyle, że lekko odświeżana. Z oczywistych względów 3DS który dopiero do wyszedł, jest dużo lepszym sprzętem zarówno graficznie jak i pod względem audio. Jakbym miał wolne 1000 zł to nie zastanawiałbym się długo i brał 3DS.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   jaskier 

• Grupa Moderator
  • Postów 1416
  • Rejestracja 25-listopad 09
  • Lubię grać w:FPP

Napisano 27 styczeń 2012 - 19:09

Wyświetl postUżytkownik Sarkon dnia 27 styczeń 2012 - 18:53 napisał

Liara nawet nie myśl o PSP. Jest to wtórny bubel który korzysta z portów z PSone i PS2. Niestety wszystkie te gry ,,gdzieś widzieliśmy".

Ale jeśli ktoś nie grał na PS alb PS2, to dlaczego miałby nie zakupić PSP. Daj spokój, to nie jest taka zła konsola.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Otacon 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 1400
  • Rejestracja 27-listopad 08
  • Lubię grać w:Bijatyki

Napisano 27 styczeń 2012 - 22:04

propsuję jaskra :yes:

psp ma złą prasę ale to dobra konsola. dużo ciekawych gier, które jakoś nie przebiły się do świadomości casuali. a i cena za klasyki-40 pln za nówki sztuki to jest coś pięknego :tak: więcej też gier jest po sklepach dostępnych niż na DS.
Dołączona grafika Dołączona grafika
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Rohas 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 1772
  • Rejestracja 12-wrzesień 08
  • Lubię grać w:FPP
  • GamerTag:RohasPL
  • GG:3027418

Napisano 27 styczeń 2012 - 22:11

Również jestem za PSP. DS nie trafia do każdego. Też jakoś dziwi mnie skrajność, bo spotykam się z opiniami w stylu "Andek vs DS". Przy czym Android charakteryzuje się raczej krótszymi grami (gdy stoisz na przystanku odpalasz na chwilkę AB - coś w tym stylu), a DS to raczej dłuższe RPGi. Chociaż nie tylko, żeby ktoś się zaraz nie popluł ;) PSP jest tanie, a gry to też raczej niszowe sprawy, jeżeli chodzi o cenę. No i nie zapominajmy o emulatorach, możliwości odpalania filmów, słuchania mp3, przeglądania fotek itd. :)

Swoją drogą: nazwa tematu + "Nigdy nie miałam do czynienia z żadnym przenośnym sprzętem służącym do zabawy" = wibrator. Nic innego nie przyszło mi do głowy :lol:

Użytkownik Rohas edytował ten post 27 styczeń 2012 - 22:13

Dołączona grafika

Dołączona grafika
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   ForAce 

• Grupa Administrator
  • Postów 6307

Napisano 28 styczeń 2012 - 00:10

Ja na PSP mogę polecić:
FINAL FANTASY FINAL CORE!!!!!!!
Loco Roco
Patapon
God of War (dwie częsci co wyszły na psp)
Burnout
Tony Hawks Project 8

Pewnie znajdzie się tego więcej. Dużo czasu straciłem też na soul reaver z PS ;)
Dołączona grafika

0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   T.A 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 569
  • Rejestracja 19-wrzesień 08
  • GamerTag:The Assassin PL

Napisano 28 styczeń 2012 - 00:17

Ja mam od jakiegos czasu HTC HD2 i mi to wystarczy do przenośnych gier ;)emulator i gry z psx jak Gran Turismo ;)
PSP mam ale nie uzywam juz od bardzo dawna i chyba tylko 5 gier mialem ;)
Dołączona grafika
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   ForAce 

• Grupa Administrator
  • Postów 6307

Napisano 28 styczeń 2012 - 09:00

Wyświetl postUżytkownik T.A dnia 28 styczeń 2012 - 00:17 napisał

HTC HD2

Piona! ;) hehe. Ale ja nadal uważam, że telefon do gier to masakra. Kupowałem z takim nastawieniem iphona, i wiem, że już nigdy więcej tego nie zrobię. Wolę na fonie przeglądać neta itp.;)
Dołączona grafika

0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   Denae 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 219
  • Rejestracja 25-sierpień 09
  • GamerTag:DenaePL
  • GG:1720968

Napisano 28 styczeń 2012 - 13:39

Ciężko tutaj nie miec podobnych skojarzeń co Rohas. ;)

ale odpowiaając serio na Twoje pytanie - skupiłabym się na PSP / DS. Telefony bym sobie odpuściła. Przejrzyj bibliotekę gier. Osobiscie na pierwszy ogien bralabym DSa (ze wzgledu nawet na aplikacje colors), ale PSP tez bym potem chciała.
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Sasuke 

• Padre
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 733
  • Rejestracja 16-wrzesień 08
  • GamerTag:SasukeSanPL
  • GG:2564471

Napisano 28 styczeń 2012 - 16:29

Przecież oczywista sprawa, że jedynym trafnym wyborem jest Nintendo DS. Nie dość, że jest on bardzo tani to ma chyba największą bibliotekę gier w historii kieszonsolek. Z czego to widzę w profilu to lubisz RPG, a po avatarze oceniam, że klimaty anime nie są Ci obce także taki Dragon Quest zapewni Ci zabawy na blisko 100 godzin, a jeśli Cie nie wciągnie to na pewno spotkasz na DSie takie gry, które prawdopodobnie nigdy nie wyjdą na jakąkolwiek inną konsole. Z czego warto polecić: Ghost Trick, Profesor Layton, Elite Beat Agents, The World Ends With You. Już nie mówię o bardzo dobrych flagowych tytułach Nintendo jak Mario czy Zelda. Wcześniej mając tylko duże konsole to po zakupie DSa poznałem całkowicie inny wymiar grania i to właśnie tą konsolkę Ci polecam.
Dołączona grafika
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Otacon 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 1400
  • Rejestracja 27-listopad 08

Napisano 28 styczeń 2012 - 17:50

Wyświetl postUżytkownik Sasuke dnia 28 styczeń 2012 - 16:29 napisał

Nie dość, że jest on bardzo tani to ma chyba największą bibliotekę gier w historii kieszonsolek.

sie wie ale z dostępnością trudno...
Dołączona grafika Dołączona grafika
0

Opcje tematu:

Strona 1 z 1