xboxarea.com: Nowy Xbox - kolejne plotki - xboxarea.com

Skocz do zawartości

Ruszamy z kolejną zabawą!

KONKURS - Charakterna Krzyżówka
  • 3 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Nowy Xbox - kolejne plotki

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Medyk 

• Grupa Moderator
  • Postów 6202
  • Rejestracja 13-wrzesień 08
  • Lubię grać w:FPP
  • GamerTag:MEDYKYDEM
  • GG:11235501

Napisano 27 styczeń 2012 - 01:08

Dołączona grafika

Plotki, może nie plotki? Musi jednak coś w tym być, bo informacji wychodzi naprawdę coraz więcej. Kolejne rewelacje pochodzą z wielu serwisów i magazynów m.in.IGN czy Kotaku. Według tych informacji nowy Xbox będzie 7-8 razy mocniejszy od Xboxa 360. Jak (ponoć) ocenia sam Microsoft ich nowe dzieło jest mocniejsze o jakieś 20% od WiiU. Jest tu ponoć bardziej oceniany CPU/GPU, bo do tej pory nie wiadomo nic o pełnej specyfikacji konsoli (pamięć RAM, dysk twardy). Pad ma być nieco mniejszy i będzie miał odświeżony design. Xbox 720 będzie posiadał napęd Blu-Ray.
Niestety na tym koniec dobrych wiadomości. Ponoć Microsoft chce walczyć z obrotem używanymi grami. Dlatego konsola ma mieć jakiś system, który uniemożliwiłby uruchamianie odsprzedawanych gier. Na chwilę obecną wiemy tylko tyle, ale już ten pomysł nie brzmi dobrze.

Czy już niebawem te informacje się potwierdzą i zobaczymy wreszcie prototyp? :)
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   brzana 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 921
  • Rejestracja 04-lipiec 09
  • GG:1785056

Napisano 27 styczeń 2012 - 06:36

Koniec obrotu używkami to przesada, pewnie jeszcze gry bedą po 300zeta tak żeby dobić gracza na dobry początek, niech sobie sami grają na 720, ja się nie napalam, pożyjemy zobaczymy...
Dołączona grafika
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Sarkon 

• Grupa Administrator
  • Postów 4078
  • Rejestracja 12-wrzesień 08
  • Lubię grać w:RPG
  • GamerTag:SarkonPL
  • GG:2816488

Napisano 27 styczeń 2012 - 07:40

Proponowałbym się tak nie burzyć. Pierwsza i najważniejsza kwestia: to gdybania. Jak choćby pewność, że nośnikiem będzie Blu-Ray. Jest to najprawdopodobniej wyssane z palca z tego względu bo oceniali hipotetyczne możliwości nowego Xboxa z perspektywy oceny PS3, Wii i najnowszego dziecka Nintendo. Także spokojnie panowie.

Jeżeli chodzi o walkę ze sprzedażą gier używanych- jeżeli stanie się to faktem, będzie to sygnałem, że czas zakończyć przygodę z konsolami i zapewne dojdzie do zamknięcia pętli- konsolowcy zaczną uciekać na komputery stacjonarne (Pady można podłączać, obraz można zrzucić na tv) przez co będą czuli się swobodniej i nie poczują się wyr....ni.

Także ploteczki, ploteczki i jeszcze raz ploteczki:)
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Lukas 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 510
  • Rejestracja 08-listopad 10
  • Lubię grać w:Przygodowe
  • GamerTag:Lukas4Angels

Napisano 27 styczeń 2012 - 10:12

Jak będzie tylko 20% mocniejszy od nowego Wii to to będzie katastrofa, juz na start PC beda rownie mocne.
Dołączona grafika
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   ForAce 

• Grupa Administrator
  • Postów 6307
  • Rejestracja 16-lipiec 09
  • GamerTag:For4ce

Napisano 27 styczeń 2012 - 10:20

Nie ufam żadnym plotkom. Czekam na jakąś konferencję i tyle. :D
Dołączona grafika

And only dark will remain...
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   T.A 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 569
  • Rejestracja 19-wrzesień 08
  • Lubię grać w:Bijatyki
  • GamerTag:The Assassin PL

Napisano 27 styczeń 2012 - 20:44

Pada zmieniac nie trzeba bo to aktualnie najlepszy i najwygodniejszy pad ;)
Dołączona grafika
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   gnz090 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 1510
  • Rejestracja 14-styczeń 10

Napisano 28 styczeń 2012 - 13:34

Lukas, jeżelo tylko 20% to na starcie pc będą o wiele mocniejsze a nie równie mocne. Teraz pc są o ponad 100% mocniejsze...Zobacz sobie 8GB RAMU, niektórzy mają nawet po 16GB (chociaż nie wiem po co im tyle :/), Procesory 6 rdzeni, niedługo będzie 8, Karty graficzne mające 2,5GB Ram, niedługo będą miały po 3-4 GB. A Xbox 360 to co ? połowy z tego nawet nie ma. Gry obsłuhują pełne AA, o wiele wyższe rozdzielczości w FullHD i wiele innych
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Medyk 

• Grupa Moderator
  • Postów 6202

Napisano 28 styczeń 2012 - 16:16

Chodzi o procesor... Ludzie, przeciez pisze, ze bedzie 7-8 razy mocniejszy od Xboxa 360. O 20 procent bedzie mocniejszy CPU, bo ten w WiiU stworzylo IBM i jest naprawde potezny! Moze miec taktowanie nawet 5Ghz!
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   GekoN 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 8
  • Rejestracja 30-grudzień 11
  • GamerTag:CapacityGlint32
  • GG:38399016

Napisano 28 styczeń 2012 - 16:27

Ale patrząc na to pozytywnie...
Jaki komputer, mający za sobą kilka ładnych lat i ciągle tę samą konfigurację sprzętową, uciągnąłby takowego battlefielda trójkę lub grę o podobnych wymaganiach na 30/60 fpsach? Raczej żaden by temu nie podołał. :) Co świadczy o tym, iż nasza konsolka ma porządny software, którego komputery raczej nie będą miały. :D Komputery są po prostu bardziej nastawione do tuningowania. :) Mam nadzieję i jestem tego pewien, że nowy xbox będzie miał o wiele lepszy software. :)
A co do tematu, plotki plotkami, ale nigdy nie wiadomo, co microsoft wymyśli. Zapewne byłoby to coś takiego, iż kupioną grę będziemy mogli zainstalować tylko na jednej konsoli (tej, w której napędzie po raz pierwszy znajdzie się owa gra). Ale to są tylko takie moje przypuszczenia. :P

@UP
No właśnie. :) Xbox360 już ma bardzo dobry procesor, a pomyślcie sobie, jaką moc będzie miała nowa konsolka, która będzie 7 czy 8 razy potężniejsza. :D

Użytkownik GekoN edytował ten post 28 styczeń 2012 - 16:31

Dołączona grafika
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   gnz090 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 1510

Napisano 28 styczeń 2012 - 16:51

to byłaby głoupota, instalacja jednej gry na jednej konsoli...a co jak konsola mi się zepsuje ? To muszę nową grę kupić ? Nie sądzę abby tak było, jak już to jedna gra przypisana do jednego konta, chodzi mi o save - tak jak jest z PSV
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   GekoN 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 8
  • Rejestracja 30-grudzień 11
  • GamerTag:CapacityGlint32
  • GG:38399016

Napisano 28 styczeń 2012 - 18:21

Wyświetl postUżytkownik gnz090 dnia 28 styczeń 2012 - 16:51 napisał

to byłaby głoupota, instalacja jednej gry na jednej konsoli...a co jak konsola mi się zepsuje ? To muszę nową grę kupić ? Nie sądzę abby tak było, jak już to jedna gra przypisana do jednego konta, chodzi mi o save - tak jak jest z PSV

Pogrubiłem wam nawiasy, abyście się nie poplątali, bo trochę ich tu jest. :D

Masz rację, nie pomyślałem o tym. :>
Zarówno pierwszy pomysł byłby głupi, no bo co gdy konsola by się popsuła... jak też drugi, bo co by było, gdyby ktoś z naszej rodziny chciał pograć na swoim własnym profilu w gierkę, lub na swojej własnej konsoli ( chyba że masz na myśli to, że instalujemy grę i od tej pory jest ona dostępna dla wszystkich użytkowników, którzy posiadają na owej konsoli konta, po czym bezproblemowo mogą przenieść licencję gry na inną konsolę, na której posiadają chociaż jedno takie samo konto, oczywiście wszystko poprzez XboxLIVE. Wiem, troszkę dziwnie napisałem, ale mam nadzieję, że zrozumiecie :P ).
W ogóle cały pomysł z zabronieniem kupna gier używanych jest popaprany. Wiadomo, że gry na xboxa są drogie ( a zapewne ceny będą jeszcze większe ), wielu ludzi kupuje gry używane, aby zaoszczędzić sporą sumkę, a przy tym microsoft zamiast otrzymać pieniądze 'za dwie osoby', otrzymuje tylko zapłatę za jedną. Już tłumaczę:
Chodzi mi dokładnie o tą sprawę, gdy pewna osoba pójdzie do sklepu, kupi grę, która jest na premierze za powiedzmy... 199 PLN. Idzie do domu, instaluje grę. I kiedy już się "nagra", po prostu jest ona dla niego bezużyteczna. Wystawia aukcję na allegro, oczywiście sprzedaje produkt w cenie mniejszej od gry nowej (zależy też od stanu gry), powiedzmy, że sprzedaje ją za 169 PLN, zawsze to 30 PLN taniej, co lepiej rzuca się w oczy niż 199 PLN. :P I w tym momencie sprzedawca "traci" te 30 złotych, jednak zna fabułę gry, wie o co mniej więcej chodzi, no i te 169 złotych zostało mu "zwrócone". I takim sposobem dwie osoby mogą pograć w tą grę przy wydanych jedynie 199 PLN (dwie osoby razem). Gdyby kupujący grę zamówił ją sobie na stronie microsoftu ( czy coś w tym stylu :P ), firma byłaby do przodu o kolejne 199 PLN, a ja mówię tylko o dwóch osobach. A naprawdę masa ludzi kupuje te używane gry ( osobiście tego nie robię, wolę mieć nową i niedotykaną przez nikogo :D no i nie zawsze mamy pewność, czy płyta nie ma rysek, nawet jeżeli dostaniemy real foto od sprzedawcy, ale to już jest inna sprawa ), co może być powodem tego, iż microsoft jednak postara się o te zabezpieczenia. Firma miałaby wtedy dużo większe zyski. Dwa razy większe, trzy razy większe... to zależy od tego jak daleko jest "przekazywana" gra używana.
Miejmy nadzieję, że ten pomysł jest jedynie głupią plotką i zostanie tak jak jest. :)
Przepraszam, że się tak rozpisałem. :D

Użytkownik GekoN edytował ten post 28 styczeń 2012 - 18:26

Dołączona grafika
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   qbes 

• Jump In
  • Grupa Użytkownik
  • Postów 99
  • Rejestracja 25-listopad 08
  • GamerTag:vSHEJKv
  • GG:5810124

Napisano 28 styczeń 2012 - 20:42

Pad wygląda nawet fajnie ale lepiej by było obadać go w dłoni. :) A z tymi używkami to chyba ochujeli takie coś nie może mieć miejsca wydaje mi się, że to plotka. Walczyć to będą dalej z wiatrakami piractwem.
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   gnz090 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 1510

Napisano 28 styczeń 2012 - 21:26

co do tych używanych gier, to jeżeli ACTA wejdzie w ogóle w życie co wątpię to nie będzie już takiego zjawiska wcale
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   xLamaczDesek 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 1
  • Rejestracja 27-styczeń 12
  • GamerTag:xXxLDSKlivexXx

Napisano 29 styczeń 2012 - 18:46

Wyświetl postUżytkownik gnz090 dnia 28 styczeń 2012 - 21:26 napisał

co do tych używanych gier, to jeżeli ACTA wejdzie w ogóle w życie co wątpię to nie będzie już takiego zjawiska wcale

ACTA nie ma żadnego wpływu na używane gry.
0

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   DJDIDO88 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 170
  • Rejestracja 29-styczeń 12
  • GamerTag:DJDIDO88

Napisano 30 styczeń 2012 - 00:05

ja liczę na blue-ray, wygodny pad jak w obecnej 360-tce, dobre chłodzenie, ładny wyglad i spokój z kolejnymi grami na najbliższe 6-10 lat ;)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

DAJ PLUSIKA (+) NIE BĄDŹ ŻYŁA!
0

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   Medyk 

• Grupa Moderator
  • Postów 6202

Napisano 30 styczeń 2012 - 00:53

Myślę, że o Blu-Ray nie ma co się martwić. Będzie w nowym Xboxie, bo nie ma żadnej innej alternatywy, a DVD odchodzi już do lamusa.
0

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   ForAce 

• Grupa Administrator
  • Postów 6307

Napisano 30 styczeń 2012 - 10:43

Tym bardziej ze gry zajmują coraz więcej miejsca. Bluray to minimum! No chyba że wyjadą z czymś zupełnie nowym, ale to nierealne raczej.
Dołączona grafika

0

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   gnz090 

• Grupa Użytkownik
  • Postów 1510

Napisano 30 styczeń 2012 - 14:18

xLamaczDesek, to mnie teraz rozwaliłeś...żyj sobie dalej w swoim świecie. :) ACTA ma wpływ na wszystko co narusza prawa autorskie, gdybyś przeczytał to byś wiedział no ale pewnie nawet nie wiesz o co chodzi w tym ACTA.
0

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   jaskier 

• Grupa Moderator
  • Postów 1416
  • Rejestracja 25-listopad 09

Napisano 30 styczeń 2012 - 14:37

Wyświetl postUżytkownik ForAce dnia 30 styczeń 2012 - 10:43 napisał

Bluray to minimum!

2-warstwowe blu-ray, to już jest sporo miejsca, anie jakieś minimum. Jednak 50GB, to jest trochę, a taki płyty są już dostępne ;)
0

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   ForAce 

• Grupa Administrator
  • Postów 6307

Napisano 30 styczeń 2012 - 15:19

Taaa, tylko weźcie pod uwagę, że nowa generacja to powinien byś skok jakościowy, a co z tym się liczy, też i skok wymaganego miejsca na nośniku. Potem się okaże, że 50GB to za mało i co? :P Hehe

Tak na marginesie. ;)
Dołączona grafika
Zdjęcie już dawałem, ale nie było na nim pseudo kinecta, który jest ochydny ;)
Dołączona grafika

0

Opcje tematu:

• 3 stron +
  • 1
  • 2
  • 3